Apie alyvuoges

Pasaulyje yra priskaičiuota 2700 alyvuogių veislių. Visi žinome, kas jas valgyti yra sveika. Visos alyvuogės ant medžio yra žalios, nokstant jos keičia spalvą į purpurinę, violetinę, tamsiai rudą. Vos pradėjusi nokti alyvuogė iš išorės yra violetinė, bet viduje vis dar žalios spalvos. Žaliosios alyvuogės buvo nuskintos prieš nokimą, o tamsiosios – jau prinokusios. Juodosios ir žaliosios alyvuogės maistine verte niekuom neisikiria. Neapdorotos alyvuogės yra nevalgomos dėl kartaus skonio. Ką tik nuskintos alyvuogės yra labai kietos, tačiau jas keletą kartų atmirkant vandenyje, jų kartus skonis dingsta. Vertingiausios ir kokybiškiausios alyvuogės yra su kauliukais. Kauliukas padeda išsaugoti pikantišką alyvuogės skonį ir lengvą kartumą. Anot alyvuogių augintojų, išimdami kauliuką gerokai suprastiname skonį bei kokybę. Žinoma, patogiau valgyti vaisius be sėklos, tačiau būtent alyvuogių… Read More »Apie alyvuoges

Itališkas Kalėdinis pyragas Pandoro

Veronos miestas padovanojo dar vieną kalėdinį pyragą – pandoro, kuris meta tikrą iššūkį panettone ir kartu kovoja dėl vietos ant kalėdinio stalo. Šis pyragas yra aukštesnis, žvaigždės formos bei apibarstytas cukraus pudra – kai kurie sako, kad jis atrodo tarsi snieguotos Italijos Alpių viršūnės per Kalėdas. Nors pandoro pyragas labai skanus ir šaltas, bet turint laiko jį galima ir pašildyti bei patiekti su grietinėle ar šokolado kremu, užpilant ant horizontaliai supjaustytų žvaigždės formos gabalėlių. Pandoro pyrago dėžutėje visuomet rasite įdėtą ir pakelį cukraus pudros. Kiekvienas pyragas yra papildomai supakuotas į sandarų maišelį, jį pradarę apibarstykite pandoro pyragą cukraus pudra ir vėl uždarę maišelį lengvai viską kartu supurtykite – tokiu būdu visas pandoro pyragas pasidengs cukraus pudra tolygiai. Jeigu norisi išbandyti… Read More »Itališkas Kalėdinis pyragas Pandoro

Kalėdinis vynas Loimu 2021

Loimu 2021 – raudonas vynas pagamintas iš rūšinių vynuogių. Kiekvienais metais pagaminama skirtingo dizaino, kurį kuria žymiausi Suomijos menininkai. Karštame vyne juntamas tradicinių šventinių prieskonių, tokių kaip gvazdikėliai, cinamonas, imbieras, kardamonas ir karčiųjų apelsinų žievelės. Pagamintas norint atnešti šiltą gražią kalėdinę atmosferą.Prieš vartojimą pašildyti apie 60 °C, bet neužvirti.

Pinaq

Ananasas buvo atrastas daugiau nei prieš 500 metų, jis leidosi į didingą kelionę kaip geidžiamas atogrąžų gėris ir egzotiška prabanga. Šiandien jis tapo sėkmės ir dosnumo simbolis. Pinaq Original – ananasų likeris, pagamintas iš VSOP konjako ir Premium Olandiškos degtinės su tikromis Pasiflorų sultimis. Auksinės spalvos likeris atskleidžia pasiflorų, medaus ir karamelės užuominas. Jaučiamas tropinių vaisių mišinys, bei šildomas efektas prancūziško konjako. Patiekite atšaldytą ant ledo arba įmaišyti į kokteilį. Pinaq Rose – rožinis likeris, pagamintas iš prancūziško VSOP konjako, aukščiausios kokybės olandų degtinės ir rožinio vyno. Rausvos spalvos likeris atskleidžia egzotiškų vaisių mišinį su saldžių aviečių, braškių ir raudonų obuolių užuominomis. Jaučiamas subtilus uogų mišinys, papildytas rožinio vyno atspalviu, kurį užbaigia prancūziško VSOP konjako švelnumas. Pinaq Colada – tropinis… Read More »Pinaq

STRYKK nealkoholiniai gėrimai

STRYKK Not V*dka – gaivinanti nealkoholinė alternatyva tradicinei degtinei, pagaminta iš agurkų, kalendrų ir obuolių derinio. Tai 100% natūralus, be pridėtinio cukraus, be dirbtinių skonių ir alergenų. STRYKK Not G*n – skani nealkoholinė Londono sauso džino alternatyva, pagaminta iš kalendros, šalavijo, baziliko ir kadagio derinio, be jokio pridėtinio cukraus ar dirbtinių skonių. STRYKK Not R*m – atrodo kaip romas. Skonis kaip romas. Tai ne romas-tobula alternatyva visiems mėgstamiems romo gėrimams. Pagaminta iš gvazdikėlių, ąžuolo ir greipfrutų derinio, ji yra 100% natūrali, be cukraus, riebalų, angliavandenių ir dirbtinių skonių.

„Cuvie 3.140“ 771 Dekanteris

„Cuvie 3.140“ – ketvirtasis Cyril CAMUS šedevras kolekcijoje.                                                                         Cyril CAMUS CAMUS MASTERPIECE COLLECTION yra naujausias CAMUS namų šedevras. Švenčiant gamtos dosnumą, geriausių prancūzų meistriškumo tradicijas ir protėvių įgūdžius ši nauja kolekcija yra misijos, kurią Kirilas CAMUS užsibrėžė įgyvendinti tikslas: atrasti patį rečiausią „eaux-de-vie“ (dvasios) konjaką ir pasiūlyti žinovams išskirtiniame kristale „Baccarat“ dekanterį. CAMUS namų istorija prisidėjo nuo XIX amžiaus rašant gražiausius išskirtinio Konjako pasakojimo puslapius. Nepaprastai ilgą istoriją, kai gaminami išskirtiniai konjakai nuo 1863m., atsižvelgiant į CAMUS šeimos laiką pagerbta tradicijomis. Praturtintas aistringų konjako meistrų kartų – kiekvieną įkvėpė tiek vynuogių auginimas ir distiliavimas, tiek estetika ir menas. Dėl savo meninių, techninių, kūrybinių ir įžūlių savybių, jau nekalbant apie nuolatinį išskirtinių metų paiešką, Cyril CAMUS „Masterpiece“ kolekcija yra nenumaldomas… Read More »„Cuvie 3.140“ 771 Dekanteris

Šampanas Taittinger Salgado Vintage 2008

Fotografas Sebastiao Salgado buvo išrinktas apypavidalintinti išskirtinio 2008 m. derliaus šampano Taittinger butelį. 1973 m., būdamas 29 metų, Sebastiao nusprendė sustabdyti ekonomisto karjerą ir atsiduoti fotografijai. Atrodė, kad gyvenimas turi daugiau prasmės iš objektyvo. Kantriai jis stebėjo žemę ir jos gyventojus. Jo nuotraukos atspindi didžiulį švelnumą. Jo nespalvoti vaizdai su barokiniu apšvietimu pažadina mūsų sąžinę. 2008 m. derliaus metu pagaminti šampanai pasižymi gaivumu ir žvalumu, puikiai integruotu rūgštumu. Intensyvus ir minerališkas kvapas sujungia gėlių ir citrusinių vaisių natas (citrina ir greipfrutas). Skonis vaisiškas ir svarus. Vynuogės (50% Chardonnay ir 50% Pinot Noir). Šis šampanas idealiai tinka kaip aperityvas, taip pat idealiai tinka prie žuvies arba baltos mėsos.

Šokoladų linija “3 broliai”

Tai Deivydo Praspaliausko ir šokolado manufaktūros “La Naya” bendras kūrinys, šokoladų linija “3 broliai”. Kakavos pupelės šiems šokoladams atkeliauja iš Azijos, Pietų bei Centrinės Amerikos, vietoje įprastinio cukraus naudojamas kokosų žiedų nektaras, visgi ištikimi Lietuvos turtams, tad ingredientai, tokie kaip medus, duona, gilės ar žolelės,  yra dominuojantys ir primenantys mūsų saldžiai kvepiančias pievas ir didingas girias.

Itališkas pyragas Colomba

Minkštas, purus Itališkas Velykinis pyragas – Colomba. Jis kepamas specialioje balandžio paukščio formoje (“Colomba” itališkai – balandis). Šio pyrago gaminimo procesas labai panašus į Panettone pyragą. Šis pyragas yra pagamintas iš miltų, kiaušinių, cukraus, natūralių mielių ir sviesto. Į “Colomba‘‘ Classico pyragą yra įmaišomi citrusiniai vaisiai – cukruotos citrinos ar apelsinų žievelės, kurios suteikia pyragui gaivumo ir gali priminti artėjantį pavasarį. Iš išorės jį dengia traški plutelė su cukraus perlais ir migdolais. Sviestas- ingredientas, kuris suteikia pyragui tobulos tekstūros ir minkštumo, dėl to jis tirpsta burnoje ir yra nuostabaus skonio. ,,Colomba‘‘ pyragas dažniausiai patiekiamas su šviežiomis uogomis, šokolado užtepėlėmis, ar net plakta grietinėle, tačiau daugelis pyragu mėgaujasi be nieko, tik su taure ,,Prosecco‘‘ arba puodeliu kavos ar arbatos.

Domaine de Pellehaut

Pellehaut pavadinimas kilo iš romėniško ir viduramžių žodžio pila (reiškiantis tvirtą į koloną panašią konstrukciją). Vynuogynas, esantis ant Château de Pellehaut supančių šlaitų yra idealioje vietoje, maksimaliai gaunantis saulėje. Pirėnų saugomas Gers regionas taip pat turi palyginti mažai lietaus vasarą. Vyndarystės paslaptis pirmiausia slypi vynuogyne. Vyndariai nėra magai: jie gali gaminti tik kokybiškus vynus su kokybiškomis vynuogėmis. Taigi vynuogyne daroma viską, kad vynuogės pasiektų optimalų brandą. Tai reiškia nuolatinį ir išsamų vynmedžių stebėjimą ir ypač griežtą kontrolę. Siekiant kuo labiau apsaugoti vynuogių kekes, dauguma derliaus nuimama naktį. Žemesnė temperatūra padeda išsaugoti vynuogių odose esančius aromatus, kurie yra jautrūs saulei, ir padeda apriboti oksidaciją. „Pellehaut“ propaguo tradicinę vyndarystę naudojant kuo natūralesnius metodus. Vynams fermentuoti naudojamos vietinės mielės. Vynus palaiko vėsiai nerūdijančio… Read More »Domaine de Pellehaut