Domaine de Pellehaut

Pellehaut pavadinimas kilo iš romėniško ir viduramžių žodžio pila (reiškiantis tvirtą į koloną panašią konstrukciją). Vynuogynas, esantis ant Château de Pellehaut supančių šlaitų yra idealioje vietoje, maksimaliai gaunantis saulėje. Pirėnų saugomas Gers regionas taip pat turi palyginti mažai lietaus vasarą. Vyndarystės paslaptis pirmiausia slypi vynuogyne. Vyndariai nėra magai: jie gali gaminti tik kokybiškus vynus su kokybiškomis vynuogėmis. Taigi vynuogyne daroma viską, kad vynuogės pasiektų optimalų brandą. Tai reiškia nuolatinį ir išsamų vynmedžių stebėjimą ir ypač griežtą kontrolę. Siekiant kuo labiau apsaugoti vynuogių kekes, dauguma derliaus nuimama naktį. Žemesnė temperatūra padeda išsaugoti vynuogių odose esančius aromatus, kurie yra jautrūs saulei, ir padeda apriboti oksidaciją. „Pellehaut“ propaguo tradicinę vyndarystę naudojant kuo natūralesnius metodus. Vynams fermentuoti naudojamos vietinės mielės. Vynus palaiko vėsiai nerūdijančio plieno talpyklose arba ąžuolo statinėse (pasirinktas smulkiagrūdis ąžuolas iš Allerio regiono miškų) iki dvejų metų.