,

Viskis Jamenson 40%

 17.99 165.00 su PVM

Airiškas viskis

Produkto kodas: N/A Kategorijos: , Žymos: , , , ,
  • Kilmės šalis: Airija
  • „Jameson” yra airiškas viskis, gaunamas sumaišius iš salyklo bei paprastų grūdų pagamintą (pure pot still) ir grūdinį airišką viskį. Trigubas distiliavimas ir ilgus metus trunkantis brandinimas užtikrina ypač švelnų šio viskio skonį, turintį prieskonių, chereso ir medienos prieskonį.
    Airiškas viskis „Jameson” gaminamas iš tyro vandens ir salyklinių bei nesalyklinių miežių. Salyklas džiovinamas pučiant šiltą orą, t. y. be dūmų, todėl šis viskis neturi jų skonio.
  • Viena airiško viskio gamybos paslapčių – lėtas trigubas distiliavimas variniuose svogūno formos distiliatoriuose. Toks distiliavimo būdas užtikrina švelnų ir malonų jo skonį.
  • Švelnų ir saldų airiško viskio „Jameson” skonį lemia ilgas spirito brandinimas naudotose amerikietiškų ąžuolų ir ąžuolinėse chereso statinėse, ilgus metus laikytose tamsiuose kvapų sklidinuose sandėliuose. Labai svarbu, iš kokios medienos šios statinės pagamintos, nes nuo to priklauso viskio „Jameson” skonio švelnumas, dėl kurio jis vis labiau mėgstamas visame pasaulyje.
  • Kvapas: lengvas gėlių aromatas, papildytas medienos ir prieskonių natomis.
    Skonis: ypatingai švelnus, su prieskonių, chereso ir medienos natomis.
  • Prekių ženklo „Jameson” kūrėjas Johnas Jamesonas 1780 m. atidarė savo spirito daryklą pasiryžęs gaminti geriausią pasaulyje viskį. Jis įsigijo geriausią, kokią tik buvo galima gauti, distiliavimo įrangą ir visą pagamintą viskį brandindavo tol, kol jis įgaudavo neprilygstamą kokybę bei skonį. Dėl ypatingo meistriškumo ir ilgo viskio brandinimo Johnas Jamesonas pelnė puikią reputaciją, nes tuo metu šis gėrimas dažniausiai būdavo parduodamas visai jaunas. Jis iki šiol laikomas viskio brandinimo chereso statinėse pradininku.
  • Šio prekių ženklo kūrėjo kokybės siekis buvo perduodamas iš kartos į kartą ir išliko iki šių dienų. Šiandien airiškas viskis „Jameson” gaminamas sujungus praeities tradicijas su šių dienų patirtimi. Jis gaunamas meistriškai sumaišius švelnesnio ir tradiciškesnio skonio viskį, ir jo kokybę bei skonio švelnumą visame pasaulyje vertina tiek žinovai, tiek mėgėjai.
  • Alc. 40%
  • 500 ml – 4500 ml
Šalis

Talpa (ltr)

, , ,

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top