- Kilmės šalis: Italija, Venetas.
- Vynuogės: Rondinella, Corvinone, Corvina.
- Pasižymi kompleksišku vyšnių uogienės, prieskonių, slyvų, džiovintų slyvų razinų ir tabako aromatais.
- Amarone vyno gamybos procesas ypatingas: rankomis nuskintos itin gerai prinokusios vynuogės net 4 mėnesius džiovinamos vėsioje, gerai vedinamoje patalpoje. Per šį laikotarpį vynuogės netenka ~40% sulčių. Išdžiovintos vynuogės, primenančios razinas, išspaudžiamos vasario mėnesį. Po 20 dienų trunkančios maceracijos (sulčių laikymo kartu su odelėmis) vyksta fermentacija.
- Vėliau vynas 24-36 mėn. brandinamas didelėse slovėniško ąžuolo statinėse.
- Alc. 14%
- 750 ml
Vynas Bolla Amarone Della Valpolicella
€ 31.99 su PVM
Raudonas sausas vynas iš Italijos, Veneto
Neturime
Šalis | Italija |
---|---|
Skonis | Sausas |
Spalva | Raudonas |
Talpa (ltr) | 0,75 |